ANNONS   Tele2

Göran Segeholm:
Så tar du bättre bilder med mobilen

Göran Segeholm var fortfarande tonåring när han höll sina första kurser i fotografi.
I dag är han en av landets mest erfarna och populära fotolärare.
Tvärtemot vad många kanske tror menar Göran Segeholm att mobilkameran faktiskt kan vara den bästa kameran.

Annons

Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.

Läs mer på Tele2

Göran Segeholm har undervisat i fotografi och visuell kommunikation i över 20 år. Utöver sitt arbete vid högskolan i Jönköping där han bland annat leder landets mest sökta enskilda högskolekurs, är han också huvudlärare på Fotografiska i Stockholm.

Fotografiet har genomgått en makalös utveckling, menar han.

– När fotokonsten var ung gick man till ateljé och lät sig fotograferas av en yrkesfotograf. Sen fick vi egna kameror och då började vi fotografera mer, men fortfarande försiktigt eftersom varje fotografi kostade en slant. I dag småpratar vi även i bild med hjälp av våra smartphones.

Att kommunicera i bild har många fördelar. Det går snabbt. Det är kul. Och vi kan kommunicera med människor över hela världen.

I Tele2 och Fotografiskas digitala mobilfotoskola lär Göran Segeholm dig allt från bildkomposition till hur man tar det perfekta porträttet.

I dag är mobilkameran ett verktyg som används för både praktisk dokumentation och kreativa uttryck. Det ger nya möjligheter att kommunicera i bild, men också utmaningar.

För det räcker inte alltid med att trycka på avtryckaren för att lyckas förmedla det man vill kommunicera med sin bild. Därför har Tele2 och Fotografiska tagit fram en digital mobilfotoskola där Göran Segeholm i tio avsnitt förbättrar dina mobilfotokunskaper.

Men är mobilen lika bra som en vanlig kamera?

– Nej, den är mycket bättre – och mycket sämre, säger Göran Segeholm.

Men, tillägger han:

– Det handlar mest om att anpassa sitt sätt att fotografera efter verktyg.

Som kursledare lär Göran Segeholm ut allt från hur du lyckas med det perfekta porträttet till var det råder fotoförbud.

Så, vad är egentligen den snabbaste vägen till proffsigare bilder?

– Bestäm dig för vad det är vad du vill säga och använd bildkompositionen för att säga det. Proffsen tänker alltid på mottagaren. De försöker ta bilder som fungerar även för den som inte varit med om det som fotograferats.

Annons

Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.

Läs mer på Plåta med mobilen